tjällmo logga

MIDDAG SERVERAS ENDAST TILL HOTELLGÄSTER VID FÖRBOKNING SENAST EN VECKA i FÖRVÄG

Tjällmo Gästgifvaregård
Tel: 0141-600 30
Mail: info@tjallmo.com

TUSEN TACK !!

I augusti lämnar vi över detta härliga restauranghus för nya spännande uppdrag i andra händer. Nu tackar vi snart för våra 15 år som Gästgivarpar. Sju år på Borensbergs Gästgifvaregård och nu åtta år här i Tjällmo. Underbaraste gästerna och många fina minnen blir det.  
Chris som har lagt varje varmrätt som kommit ut ur detta kök de senaste åtta åren, får nu ledigt från mig,  Monica  (Fast inte på hemmaplan förstås :-) Och jag stannar kvar och har hand om hotellet.
Middagar kan dock fortsatt bokas för er som övernattar. Senast en vecka innan ankomst. (Vi gästspelar :-))

-Chris Wall, en californier med känsla för svenska råvaror. I köket tillagas all mat från grunden. Mycket vilt från trakten, nöt och fläskkött från Östergötland. Fisk oftast från närliggande sjöar. Grönsaker och rotfrukter kommer så långt det är möjligt från vår egen ekologiska odlare i närheten. Vi erbjuder en liten à la carte matsedel, trerätters menyer och enklare rätter i form av Veckans Husman eller soppa.

-Monica Wall, född i byn Tjällmo som återvänt efter en karriär jorden runt i resebranschen inom flyg, på båt, hotell och resebyrå. 2012 slog så makarna sig ner i Tjällmo för att driva Gästgifvaregården här efter att ha drivit Borensbergs Gästgifvaregård i sju år. De värnar om den lokala kulturen och den hemtrevliga känslan som präglat Tjällmo Gästgifvaregård genom tiderna. Tjällmo Gästgifvaregård grundades 1670 och 2020 firar Tjällmo Gästgifvaregård 350 år.