tjällmo logga

Restaurang tjällmo gästgifvaregård

 Öppettider restaurang
(Sällskap 8 personer eller fler, förbokning av mat och bord)

Måndag-Tisdag STÄNGT
Onsdag-Söndag 11,30-16,00

Öppet kvällstid  av bord och meny senast dagen innan klockan 12,,00

Övriga tider grupper mot förbokning)
Under lunchtid serverar vi Veckans Husman, paj och soppa, men även vår a la carte-meny

 

Vår restaurang består av flera rum på två våningsplan. Skänken på bottenvåningen rymmer 20 platser. Gästgifvarvåningen på övre plan består av stora salen med plats för 32 gäster. Lilla salen är perfekt för max 12 gäster. Det finns även ett soffrum på övre plan.

Tjällmo Gästgifvaregård
Tel: 0141-600 30
Mail: info@tjallmo.com

-Chris Wall, en californier med känsla för svenska råvaror. I köket tillagas all mat från grunden. Mycket vilt från trakten, nöt och fläskkött från Östergötland. Fisk oftast från närliggande sjöar. Grönsaker och rotfrukter kommer så långt det är möjligt från vår egen ekologiska odlare i närheten. Vi erbjuder en liten à la carte matsedel, trerätters menyer och enklare rätter i form av Veckans Husman eller soppa.

-Monica Wall, född i byn Tjällmo som återvänt efter en karriär jorden runt i resebranschen inom flyg, på båt, hotell och resebyrå. 2012 slog så makarna sig ner i Tjällmo för att driva Gästgifvaregården här efter att ha drivit Borensbergs Gästgifvaregård i sju år. De värnar om den lokala kulturen och den hemtrevliga känslan som präglat Tjällmo Gästgifvaregård genom tiderna. Tjällmo Gästgifvaregård grundades 1670 och 2020 firar Tjällmo Gästgifvaregård 350 år.