tjällmo logga

MIDDAG SERVERAS ENDAST TILL HOTELLGÄSTER VID FÖRBOKNING SENAST EN VECKA i FÖRVÄG

Tjällmo Gästgifvaregård
Tel: 0141-600 30
Mail: info@tjallmo.comDå vi (Chris och Monica) hyrt ut restaurangbyggnaden  i så år inte restaurangen öppen för allmänheten. VI hyr dock in oss kvällstid för att kunna erbjuda hotellgäster och små grupper middag för dem som önskar. 

Om middag önskas bokas, uppge detta vid bokning så sänder vi meny, bokas sedan senast dagen innan ankomst.


Rosa Äpplet Cafe och musteri har nu varit hos oss ett år som en pop-up butik. 1 augusti är deras sista dag med cafeet, sedan flyttar vi in igen.

-Chris Wall, en californier med känsla för svenska råvaror. I köket tillagas all mat från grunden. Mycket vilt från trakten, nöt och fläskkött från Östergötland. Fisk oftast från närliggande sjöar. Grönsaker och rotfrukter kommer så långt det är möjligt från vår egen ekologiska odlare i närheten. Vi erbjuder en liten à la carte matsedel, trerätters menyer och enklare rätter i form av Veckans Husman eller soppa.

-Monica Wall, född i byn Tjällmo som återvänt efter en karriär jorden runt i resebranschen inom flyg, på båt, hotell och resebyrå. 2012 slog så makarna sig ner i Tjällmo för att driva Gästgifvaregården här efter att ha drivit Borensbergs Gästgifvaregård i sju år. De värnar om den lokala kulturen och den hemtrevliga känslan som präglat Tjällmo Gästgifvaregård genom tiderna. Tjällmo Gästgifvaregård grundades 1670 och 2020 firar Tjällmo Gästgifvaregård 350 år.